På spåret

Det här är tredje inlägget - se till att läsa dem i ordning! :) Foton kommer att läggas upp som ett separat inlägg de närmsta dagarna eftersom det varit lite klurigt att få dem kopplade till de här inläggen.

Nu har vi lämnat både Hamar och Oslo (eller som Ingvar skulle sagt "staden med det rykande kattdjuret") bakom oss och är på väg mot Göteborg för att där ansluta till vår kära hemstad Lund. Utanför kupéfönsterna faller snön ner och landskapet ser ut som ett julkort från förr.


Vi har tyvärr inte kunnat blogga så mycket som vi velat eftersom både datorer och Internetanslutningar krånglat lite för mycket för vår smak och tiden varit alltför knapp. Vi ber om ursäkt för detta, men kompenserar nu med en slutlig sammanfattning av våra sista upplevelser i samband med Poesmien.


Igår var det den stoooora kvällen. Det var stor teater, mycket folk samt litterära storheter som skulle läsa sina dikter. Seniorpoeter och juniorpoeter, som arrangörerna kallade oss, var blandade. Nervositeten innan föreställningen var påtaglig bland oss juniorer och vi tömde hela vårt register av avslappningsövningar och peppningsvokabulär.


Men allt gick kjempegrejt! Vi drog ner stora applåder och det som kändes bäst var att seniorpoeterna satt på första raden och såg uppriktigt intresserade ut när vi läste upp :). Efteråt fick vi lovord från alla möjliga håll! Och fina t-shirts som minne från festivalen. Även Åsa fick en - hon blev "svaert förnöjd" som det heter här.


Som avslutning på hela arrangemanget fick vi äta en sista måltid med våra nyfunna vänner norskarna, danskarna och poeterna i VIP-delen av teatern. Det hölls tal och tackades hit och dit. Mycket sorgligt att behöva lämna alla nu när vi lärt känna varandra så bra :(.  Men mailadresser är utbytta och vi kommer att hålla kontakten! Lärarna och arrangörerna har dessutom ingått en pakt så att vi ska kunna hålla liv i det samarbete som vi nu startat. De vill värna om förståelsen mellan de olika nordiska språken och öppna poesins dörrar och kallar sig lite blygsamt för den "Nordiska Poesikommittén"...


Det var lite svårt att somna efter allt vi upplevt (övertrötthet är ett ord som passar väl in här) och dessutom hade vi inte hunnit packa allt så det blev lite för lite nattsömn igår. Än värre är att pensionatet de senaste dagarna bebotts av snarkterrorister så det har varit lite sisådär med sömnkvaliteten. Vi ber alla lärare om ursäkt på förhand för att vi kanske kan vara lite trötta på måndag ;)


Som avslutning vill vi säga att det här har varit en otroligt rolig och lärorik resa! Den viktigaste summeringen följer här:


Antal snökrig: 3 st

Antal poeter som Linnea fått böcker av: 1 st

Antal poeter som Linnea konverserat med på tåget Hamar-Oslo: 1st

Antal mailadresser som Linnea fått av poeter: 3 st

Antal tidningsartiklar vi varit med i: 3 st

Antal radiointervjuer Emelie varit med i: 1 st

Antal gånger Saga tror att hon tappat bort något men sedan hittat det igen: 3 ggr

Antal gånger som Sigrid inte blivit blöt om fötterna för att hon har haft förnuftiga skor på sig: ALLA

Antal gånger Åsa varit stolt över sina elever: massvis!


Tack och hej från oss!


Saga, Linnea, Emelie, Sigrid och Åsa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0